Един от навиците, които предприемачът Илон Мъск развива още от детските

...
Един от навиците, които предприемачът Илон Мъск развива още от детските
Коментари Харесай

5 любими книги на Илон Мъск

Един от навиците, които предприемачът Илон Мъск развива още от детските си години и продължава настойчиво да следва и до ден сегашен, откакто записа името си в историята, е четенето на книги.

Миналата седмица създателят на SpaceX и Tesla и екипът му сполучливо изпратиха в до Международната галактическа станция първия частен галактически транспортен съд. До това свое достижение Мъск изминава дълъг път, който включва литературни творби, формиращи възгледите му за света и проектите му за бъдещето. Вижте част от тях.

„ Властелинът на пръстените “ на Дж. Р. Р. Толкин

Според изданието The New Yorker детството си Мъск е прекарвал в четене на фантастика, а книгата „ Властелинът на пръстените “ е построила визията му за неговото лично бъдеще. „ Героите в книгите, които чета, постоянно са се чувствали длъжни да спасят света “, споделя той.

„ Пътеводител на галактическия стопаджия “ на Дъглас Адамс

Предприемачът споделя, че сред 12 и 15-годишна възраст е имал „ екзистенциална рецесия “, откривайки трудовете на Фридрих Ницше, Артур Шопенхауер и други философи.

След това попада на книгата „ Пътеводител на галактическия стопаджия “, в която суперкомпютър открива, че „ отговорът “ на смисъла на живота е цифрата 42, само че въпросът е незнаен. „ Ако можеш да формулираш вярно въпроса, тогава отговорът е лесната част. И по този начин, когато разберем Вселената, тогава по-добре ще знаем какви въпроси да задаваме “, разяснява Мъск.

„ Бенджамин Франклин: Американски живот “ на Уолтър Айзъксън

Мъск е казвал преди, че Франклин е един от неговите герои. „ Той е бил бизнесмен. Започнал е от нищото “, разяснява създателят на Tesla и SpaceX. Историята на един от основателите на Съединени американски щати е сходна на тази на Мъск, който израства в Претория, Южна Африка, посещава учебно заведение в Канада, а по-късно продължава в университета в Пенсилвания и Станфорд, с цел да стигне до Силициевата котловина.

„ От Нула до Едно. Размисли върху стартъпите или по какъв начин да изградим бъдещето “ на Питър Тийл и Блейк Мастърс

В първите години от новото хилядолетие Мъск се занимава със стартъпа за разплащания X.com, който е пряк съперник на учредената от Питър Тийл PayPal, тъй че когато книгата е издадена, Мъск я купува, с цел да прегледа стартъп философията му.

„ Фондацията “ на Айзък Азимов

В изявление за „ Гардиън “ Илон Мъск споделя усещанията си от трилогията на създателя и какъв брой е превзет от нея: „ Уроците от историята допускат, че цивилизацията се движи на цикли. Можете да ги наблюдавате доста обратно – вавилонците, шумерите, следвани от египтяните, римляните и Китай. В момента явно сме в доста прогресивен цикъл, да се надяваме, че това ще остане по този начин. Но може и да не остане. Може да се случат серия от събития, които да смъкват технологиите на по-ниско равнище. Имайки поради, че това е първият път от 4.5 милиарда години насам, когто е допустимо човечеството да удължи живота оттатък Земята, наподобява рационално да действаме, до момента в който прозорецът е отворен, а не да разчитаме на обстоятелството, че ще бъде отворен за дълго време. “

По материал на Business Insider
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР